26.8.12


 

Aura veekeskuse fotokonkurss „Vesi on mõnus“


Lõõskav päike, krudisev liiv ja loksuvad lained… Ühe õige suve juurde kuuluvad kindlasti veemõnud. Aura veekeskus, kus jätkub rõõmu ja tegevust kogu perele, ei jäta ka muul ajal kuivale. Kui oled tõeline veeloom, siis jäädvusta oma armastus vee vastu ja osale konkursil „Vesi on mõnus“.
Oodatud on nii avaveekogude pildid, rannapildid kui ka sanatooriumites ja veekeskustes tehtud fotod. Mida vesisem, seda mõnusam! Näita meile, kuidas vett ja vees olemist naudid. Parimate piltide autoreid ootavad veesõpradele igati sobilikud auhinnad Auralt ja Photopointilt. Konkursi peaauhind on veekindel digikaamera Pentax Optio WG-2. Lisaks saab eriauhinnaga premeeritud parim Aura veekeskuses tehtud foto.
Üks autor saab konkursil osaleda kolme võistlustööga. Fotosid saab Snäpis esitada kuni 10. septembrini.

Loomekonkurss "Taimede maagiline jõud"

Loodusteemaline konkurss „Taimede maagiline jõud“ aitab noortel paremini tundma õppida oma kodu- või kooliümbruse taimestikku, põllukultuuride kasvupiirkondi ning taimede kasulikke ja ravivaid omadusi. Tähtaeg 15. oktoober.
Konkurss toetab kooli loodusõpetuse ainekava ning suurendab õpilaste teadmisi neid ümbritsevatest taimeliikidest. Konkursile ootame teesegusid koos vahva nimega, kirjaliku retseptiga, tee kasutusala ja koostisosade valiku põhjendusega, täiendavate materjalidega (herbaarium, fotod või joonistused segus kasutatud taimedest).
Teesegude hulgast valitakse Põllumajandusmuuseumi tee. Parimatele jagame auhindu.
Konkursile laekunud töödest koostame ka näituse.

Konkursi tööde tähtaeg on 15. oktoober 2012.
Võistlustööd palume saata või tuua Eesti Põllumajandusmuuseumisse aadressil Pargi 4, Ülenurme 61714, Tartumaa.
Juurde palume kindlasti märkida oma nime, kooli ja klassi ning kontaktandmed.

Kontakt: Kerle Arula, tel:738 3819 või 5373 7124, e-mail: kerle.arula@epm.ee
www.epm.ee
 


Plakativõistlus „Kuidas ese prügimäele sattus?

Eesti Rahva Muuseum ja „Teeme ära!“ maailmakoristuse meeskond kutsuvad osalema koolilaste plakativõistlusel „Kuidas ese prügimäele sattus?“.Võistluse korraldajatel tuleb aidata illegaalsetelt prügimägedelt leitud asjade eluringi kaardistada. Tähtaeg 26. oktoober.
Plakativõistlus toimub kahes vanuserühmas: I–VI ja VII–XII klassile ning sobib õppekava teemaga „Keskkonna ja ühiskonna jätkusuutlik areng“. Sõltuvalt vanuseastmest on koostatud erineva raskusastmega plakativõistluse lähteülesanded.

Fotol Lasnamäelt leitud klaaspudelite hunnik. Pildistas Kätlin Teern.

Plakativõistluse tingimused:
1. Plakati suurus A3–A1
2. Võistlusel osalevad plakatid, mis on ERMi saadetud 26. oktoobriks 2012
3. Kasutada võib erinevaid tehnikaid kollaažist koomiksini vms
4. Ette antud prügipiltidest tuleb valida üks või mitu eset, mida kaardistama asutakse, vastates eelpool esitatud küsimustele
5. Plakati koostamisel peab osalema terve klass või vähemalt 5–7 õpilast
6. Plakati juurde lisada kooli nimi, klass, plakati koostamisel osalenud õpilaste nimed ja õpetaja kontaktandmed.


Lisainfo Koolielu.ee lehel

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar