30.5.12

Lp Jõgevamaa klassiõpetaja!
Lisaks Klassiõpetajate Liidu üleskutsetele  postitan veel mõned teated.



Tere koolide ja lasteaedade õpetajad!

Kutsun teid osalema õpetajatele suunatud õppepäeval, et laiendada teie loodusalaseid teadmisi ja huvi.

Metsa ja raba taimekooslusi tutvustav õppepäev toimub reedel, 8. juunil Endla looduskaitsealal. Koguneme kell 9.30 Endla looduskeskuse juures Toomal. Kohalesõit ja tagasi kooli juurde minek on organiseeritud (sõidugraafik selgub täpsemalt osalejate järgi). Juhendajaks on Evelin Saarva Luua Metsanduskoolist. Käime looduses u 7 km ja tutvume
mitmesuguste metsatüüpidega, -taimedega, rabaga ja rabataimedega ning
vaatame ringi ka Männikjärve ääres. Lõuna on planeeritud looduskeskuses, rajale võtame kaasa suupisteid ja juua. Soovitan veekindlate jalatsite kasuks valida, see annab liikumisel eeliseid. Võimalusel võta kaasa fotoaparaat, et õpitud taimi jäädvustada. Tagasi koolide juurde jõuame planeeritult 15.30.

Osalemine on tasuta, vajalik eelregistreerimine. Registreerimiseks saada enne 4. juunit oma nimi, kool ja kontaktid meilitsi elo.raspel@keskkonnaamet.ee.

Õppepäevad toimuvad Keskkonnaameti projekti "Endla looduskeskuse koostöövõrgustiku arendamine" raames, rahastajaks on KIK. Juunis on planeeritud veel lindude ja Endla lka allikate õppepäev, selle toimumise kuupäeva täpsustame 8. juunil.


Tervitustega Elo Raspel

Keskkonnaamet
keskkonnahariduse spetsialist
elo.raspel@keskkonnaamet.ee
tel 53419205

 ---------------------------------------------------------------------------------


KUNSTIDE ÕPETAMINE KOOLIS ( 8 t)

12.JUUNIL KELL 11.00prof Pierre Baque (Sorbonne Ülikooli )

12. juunil esineb Tallinnas TLÜ täiendõppekeskuse kutsel kunstnik ja kunstiteadlane Pierre Baqué teemal „Kunstide õpetamine koolis“. Pierre Baqué on Sorbonne Ülikooli emeriitprofessor, kes on tegelenud terve elu kunsti loomise, kunstihariduse analüüsimise ning propageerimisega.

Baqué arvates on erinevate kunstide õpetamine koolis olulise tähtsusega ühiskonna arengus, kuna kunsti osatähtsus rahvuse kultuuris on ülisuur. Kooli roll on kasvatada asjatundlikku publikut, et kunstnikud ja kunst saaks areneda, samuti peab kool tagama keskkonna, kus areneks loov ja vaba isiksus. Et õpilaste arengu võtmeisik on haritud ja teadlik õpetaja, siis sellele sihtgrupile ongi antud kursus mõeldud.

Emeriitprofessor vaatleb kunsti laiemalt ning räägib oma ettekandes kuuest kunstivaldkonnast: ruumikunstid, keelekunstid, igapäevakunstid, helikunstid, etenduskunstid ja kujutavad kunstid. Tema õpetamismeetodiks on vastandite võrdlemine:  näiteks analüüsida kõrvuti vana maali ja moodsat arhitektuuri, eelajaloolist vaasi ja kaasaegset disainikunsti saavutust jne. Ka antud kursusel toob Baqué reaalseid näiteid kunstiajaloost ning õpetab seeläbi pedagooge nägema kunsti seost ühiskonna arenguga laiemalt ning analüüsima enese rolli kunstniku ja pedagoogina.

Kursust toetab Prantsuse instituut Eestis. Kõik huvilised on oodatud, lisainfo kyllira@tlu.ee
Kursus maksumus  20 EURi
Kursus toimub hotellis Euroopa;  Paadi tn 5
INFO JA REGISTREERIMINE 6199 520; 6199523, 5020044
kyllira@tlu.eetk@tlu.ee

Tallinna Ülikooli Täiendõppekeskuse poolt korraldatav Suveakadeemia on kinnitus sellest, et õppida on mõnus ka suvel.
Tänavu kutsume sind 21. - 23. augustil Raplamaale!
Suveakadeemia toimub Kehtna mõisas, Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakooli ruumes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar